Setmana Apropa Cultura 2016

El proper dilluns dia 24 d’octubre el programa Apropa Cultura ha organitzat una festa per celebrar els 10 anys d’aquest programa de Cultura Inclusiva. Aquesta celebració dóna el tret de sortida a la 2a Setmana Apropa Cultura, que té per objectiu conscienciar la societat sobre la importància de fer accessible la cultura a tothom. Fins el diumenge 30 d’octubre se celebraran més de 200 activitats als 63 equipaments culturals d’arreu de Catalunya que en formen part.
Entre les novetats d’aquest any, destaca l’activitat anomenada “Cruïlla Apropa” que consistirà en un intercanvi d’experiències entre un centre social i un equipament. El centre social tindrà l’oportunitat de visitar un equipament d’una manera especial i després serà el personal de l’equipament qui visitarà el centre social per compartir-hi una activitat. D’aquesta manera, també seran els centres qui obriran les seves portes i podran mostrar el seu món, els seus valors i les seves realitats. Aquestes són algunes de les activitats previstes:

Club Social Aixec amb Teatre Lliure
Temàtica: teatre | Col•lectiu social: Salut Mental
Els usuaris del Club Social Aixec aniran el divendres 28 al matí a fer una visita al Teatre Lliure de Montjuc. A la tarda treballadors del Lliure assistiran a un taller de teatre del Club Social Aixec. Més endavant, el diumenge 30 d’octubre els usuaris del Club Social de nou visitaran el Liure, aquesta vegada assistiran a un assaig amb públic de Revolta de Bruixes per finalitzar amb una xerrada amb el director de l’obra Juan Carlos Martel.

Museu Picasso amb la Fundació TEAS ( Taller Escola d’Arts Sumptuàries )
Temàtica: arts plàstiques | Col•lectiu social: discapacitat intel•lectual
El dimarts 25 d’octubre usuaris de TEAS faran una visita al Museu Picasso on participaran a un visita/taller sobre els retrats de Picasso. El dijous 27 alguns dels professionals del Servei Educatiu visitaran la Fundació TEAS on assistiran al taller de ceràmica, hi podran participar i conèixer l’activitat del centre.

Associació Sant Tomàs amb l’Atlàntida de Vic
Temàtica: arts escèniques | Col•lectiu: discapacitat intel•lectual
El dimecres 26 els treballadors de l’Atlàntida faran una visita als diferents centre de l’Associació Sant Tomàs i participaran en una activitat que estan preparant. El dijous 27 els usuaris de Sant Tomàs visitaran l’Atlàntida per dins, com no l’havien vist mai!

Fundació Joan Miró amb Susoespai
Temàtica: arts plàstiques | Col•lectiu social: Salut Mental
L’Associació SUSOESPAI. Creació i Salut Mental és una entitat sense ànim de lucre, que vol apropar els museus d’art a l’àmbit de la salut mental mitjançant la pràctica artística. Els usuaris de Susoespai, durant la setmana apropa, visitaran l’exposició de l’Espai 13, de l’artista Ana Garcia Pineda. Més endavant al novembre, l’activitat es completarà amb les visites a l’exposició temporal Fi de partida. Cruïlles, acabarà el mes de desembre amb una visita dels treballadors de la Fundació a la seu de Susoespai, al Centre cívic Albareda.

Campanya “Tots necessitem la cultura”
La Setmana Apropa Cultura vol aconseguir també la implicació de tota la ciutadania i per això durant aquesta setmana es durà a terme una campanya a les xarxes socials. Tothom qui vulgui donar suport a aquesta iniciativa ho podrà fer compartint fotografies amb missatges a favor de fer accessible la cultura a tothom i l’etiqueta #ApropaCultura. A més, també s’ha elaborat un vídeo on diferents cares del món de la cultura donen suport al programa amb el lema: “Tots necessitem la cultura”
Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Acceptar més informació