Valoració Equipament

Segons 2 Comentaris


El Born Centre de Cultura i Memòria
Barcelona - Barcelona
Accessibilitat
Disposar d’un espai lliure de barreres arquitectòniques que garanteixi la circulació de tots els visitants i l’accés a tots els espais del centre és clau per garantir l’accessibilitat universal del nostre centre. Accessos a nivell pla, rampes, mostradors adaptats, portes i lavabos adaptats són algunes de les mesures adoptades pel centre amb aquest propòsit.

Aparcament i accés al centre
Als voltants d’El Born Centre de Cultura i Memòria (Passeig Picasso) s’hi disposen dues places d’aparcament reservades a persones amb mobilitat reduïda posseïdores de la targeta d’aparcament. La pavimentació que envolta el centre es realitza mitjançant llambordes que no dificulten la mobilitat. L’accés al centre es realitza mitjançant una rampa adaptada.

Portes
Les portes d’accés al centre així com les interiors d’accés a les sales ofereixen una amplada adequada per al pas de cadires de rodes. No obstant, en casos com el d’accés a la zona de lavabos les portes abatibles deixen un espai de pas ajustat. El sistema d’accionament en aquests casos es fa mitjançant una manovella.

Rampes
Les rampes d’accés, totes elles habilitades per al pas de cadires de rodes es troben ubicades als accessos de la llibreria i al restaurant. La resta d’accessos als diferents espais del centre es realitzen a peu pla o amb l’ascensor.

A la Sala Moragues es disposa d’una rampa opcional per a l’accés a la tarima o escenari (cal sol·licitar-la amb antelació).

Ascensor
L’ascensor, situat a la porta que d’accés a l’edifici pel carrer Comercial, dóna accés a les persones amb mobilitat reduïda a la plataforma de fusta del jaciment arqueològic. Aquesta plataforma ofereix una vista parcial del jaciment .

Les persones amb mobilitat reduïda poden observar la totalitat del jaciment amb la combinació de la visió que ofereix la primera planta des de la balconada i la visió des de la plataforma de fusta. Malgrat tot, les persones usuàries de cadira de rodes no podran accedir al circuit del jaciment ja que les condicions de conservació així ho requereixen.

Mostradors i taules d’informació
Els mostradors de compra d’entrades i recollida de guies multimèdia disposen d’una zona adaptada per a l’apropament de persones amb cadires de rodes o de baixa estatura. El mobiliari per dispensar la informació de les activitats del centre ha estat dissenyat i construït tenint en compte les dimensions necessàries per a que una persona amb cadira de rodes pugui accedir a la informació que s’ofereix.

Lavabos adaptats
Tots els lavabos del centre estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. No obstant, el tancament per l’interior es fa mitjançant un passador giratori que podria resultar de difícil ús per a persones amb dificultats de mobilitat manual.

Restaurant i llibreria
L’accés al restaurant i a la llibreria es fa mitjançant una rampa habilitada per al pas de cadires de rodes. Al restaurant, l’espai de pas entre les taules és adequat per a l’accés de persones amb cadires de rodes i les taules disposen d’espai suficient per a la situació de cadires de rodes. La barra, però, no disposa d’espai adaptat a persones amb cadires de rodes o amb baixa estatura.


Valoracions i experiències compartides
La visita ha estat molt interessant i pedagògica. Tant als usuaris com els professionals que hi hem anat han valorat la visita molt positivament. Hem apres coses noves, i ens han ajudat a reflexionar en el fet de com era Barcelona fa 300 anys, i ara, i també sobre la procedència dels productes i aliments de l'època.
23/02/2017

Centre d'Integració social ASPACE BDN (Discapacitat física)
Visita: Viatge a la història d'una ciutat

Extraordinària visita, molt adaptada en continguts i durada. Es fa una petita visita a les ruines i després molt bona explicació audiovisual i dels guies amb una comunicació molt adequada, asseguts i molt confortable. La visita de les ruines NO recomenada per persones amb mobilitat reduida o cadires de rodes (terra molt irregular), però l'explicació amb audiovisual és molt recomanable
23/02/2017

Servei Rehabilitació Psicosocial Martí Julià (Salut mental)
Visita: La ciutat del Born

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Acceptar més informació