Notícies

Testimoni

Dos integrants Apropa Cultura van actuar al Mercat de les Flors

27/05/2015
Durant el mes de maig, dos integrants Apropa Cultura han actuat al Mercat de les Flors. Una d’elles es la Marina, que té discapacitat intel·lectual.Apropa Cultura va convocar els integrants dels centres registrats per a participar al càsting de l’obra The Show Must Go On del director Jérôme Bel. Es van inscriure més d'una desena de persones i finalment 2 van estar seleccionades per a participar del muntatge de l’obra a Barcelona.

Us deixem amb el text de Juan José Martínez, pare de una de les integrants. 

Cointegra a The show must go on!
Per Juan José Martínez

The show must go on, de Jérôme Bel, és un espectacle que fa pensar, fa sentir i emocionar; és un espectacle diferent perquè fa participar al públic que omple la sala i, alhora, perquè els actors són persones del carrer, “diverses i variades”. Quan se li va proposar a la Marina de fer el càsting per l’obra, encara que amb certa por, ens deia “em fa il·lusió perquè jo faig teatre al taller amb la Mònica - educadora del SOI de Cointegra - però aquest cop és a fora i amb gent que no conec”.

Per nosaltres, la participació de la Marina a The show must go on ha estat molt emocionant ja que, veient-la durant el transcurs de l’obra hem constatat que, si confiem en les capacitats i ens apropem més als somnis i desitjos de les persones es produeix, com per art de màgia, una inclusió real i efectiva on tothom és igual.

Els actors de l’obra mostraven treball en equip, cooperació, espontaneïtat i companyerisme que va tenyir d’emoció la sala del Mercat de les Flors els dies de la representació (8,9 i 10 de Maig). La Marina explicava: “Em sentia a gust dalt de l’escenari i amb els altres actors perquè em van ajudar molt; el director artístic parlava en anglès i com que jo no entenia el que deia, els companys m’ho traduïen perquè ho pogués fer bé... (...) i fins i tot m’han posat al grup de “Whatsapp” que hem creat”.

Són d’agrair iniciatives com les d’Apropa Cultura i el Mercat de les Flors per la tasca que fan d’acostar la cultura i el coneixement a tothom i l’oportunitat que ens han donat de fer un pas endavant:de ser espectadors asseguts a les butaques, sense gairebé ni adonar-nos-en, hem esdevingut actors trepitjant amb fermesa l’escenari. “Mai oblidaré aquesta experiència tan bonica”, això és el que repetia la Marina cada vegada que algú de nosaltres li preguntava com havia anat l’obra.

Oportunitats com la de participar d’aquest projecte fan que valgui la pena la nostra feina i que seguim dia a dia en la recerca constant de la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual. Esperem que aquest desig d’ella fet realitat ho puguin compartir molts dels seus companys.

“Tot està per fer... i tot és possible!”
(Miquel Martí i Pol)

-----

Juan José Martínez també ha publicat un text al diari El Periódico, el podeu llegir aquí.


Apropa Cultura rep reconeixement de bones pràctiques de RSE

16/12/2014
Apropa Cultura és una de les 20 experiències de PIMEs seleccionades com a exemple de bones pràctiques de Responsabilitat Social.
 
El dilluns 15 de desembre es va fer un acte on es van reconèixer 20 projectes que, com nosaltres, estan compromesos amb la millora social.
 
L'acte va ser presidit pel conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i el president del Consell de Cambres, Miquel Valls.
 
Aquí podeu consultar la publicació que inclou el nostre projecte.
 
Podeu llegir més sobre aquesta iniciativa aquí.

Els beneficis es destinaran a l'Apropa Cultura

Per començar, Sarsuela!

29/09/2014
El proper dijous 2 d'octubre el Teatre Nacional de Catalunya estrenarà la nova temporada amb l'espectacle Per començar, Sarsuela!

Els beneficis de l'espectacle inaugural es destinaran a projectes de teatre amb Apropa Cultura, és el segon any que el Teatre Nacional dona suport al programa d'aquesta manera.

Des d'Apropa Cultura volem agrair al TNC i a tots els espectadors que faran les seves aportacions i gaudiran de l'espectacle.

Del 2 al 5 d'octubre tots al TNC

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Acceptar més informació